Glavni putevi prohodni, teretnjaci prave probleme

Trenutno je na snazi je drugi stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju, odnosno 1.100 putara i preko 750 kamiona i mašina za čišćenje snega kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva, saopštavaju "Putevi Srbije".

Ističu da angažovanost mehanizacije može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

Na pojedinim državnim putevima prvog i drugog reda na teritoriji Negotina, Ljubovije, Valjeva, Jošaničke Banje, Kopaonika i Šapca na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.
 
Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.
 
"Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima", navodi se u saopštenju.

JP "Putevi Srbije" apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike