Generalna proba promocije oficira

U subotu će u prve oficirske činove potporučnika biti promovisano 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, koji danas vredno uvežbavaju elemente sutrašnje svečanosti, na kojoj je planirano da predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije kadetima koji su ostvarili najbolje rezultate tokom školovanja, uruči pištolje sa posvetom, saopoštilo je Ministarstvo odbrane.

Godinama unazad, promocija najmlađih potporučnika Vojske Srbije priređivana je ispred Doma Narodne skupštine, ali uvažavajući i poštujući mere epidemiološke zaštite od širenja koronavirusa, svečanost će posle 14 godina biti ponovo održana u krugu Vojne akademije, tj. u kasarni "General Jovan Mišković", navodi se u saopštenju.

Programom ovogodišnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije predviđen je i letački i kulturni deo, u kojem će nastupiti vazduhoplovi Vojske Srbije, pripadnici Garde, članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", dramski i muzički umetnici.

Promocija potporučnika Vojske Srbije biće održana sutra, 12. septembra 2020. godine sa početkom u 11 časova, u kasarni "General Jovan Mišković", u prisustvu najvišeg državnog i vojnog rukovodstva.

Radio-televizija Srbije direktno će prenositi sutrašnju svečanu promoci najmlađih oficira Vojske Srbije na Prvom programu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar