Gde će se presedati s metroa na BG voz

Juče je počela izgradnja prve linije, koja će biti duga 21 kilometar i imaće 21 stanicu od Železnika do Mirijeva. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ističe da će ona pokriti najopterećeniju trasu u Beogradu. Koristiće je, kaže, žitelji Železnika, Žarkova, Banovog brda, centra grada (Savska ulica, Savski trg, Trg Republike), Karaburme, Mirijeva, Višnjička ulica.

"Na ovaj način rešavamo najopterećeniju trasu – potez Bulevar vojvode Mišića u kom ima 9.000 putnika u vršnom času, sledi Bulevar despota Stefana sa 4.600 putnika, Višnjička ulica sa 3.600 putnika i Bulevar kralja Aleksandra sa 2.600 putnika u vršnom času", pojašnjava Veisć.

Prva linija 2028, druga linija 2030.

Vesić ističe da će se istovremeno graditi dve linije metroa – juče je počela gradnja prva, a druga linija počinje da se gradi 2023. godine. Prva linija bi trebalo da bude završena 2028, a druga 2030. godine.

"Druga linija povezuje Ustaničku, Mite Ružića, Cvetkovu pijacu, Vojislava Ilića, Šumatovačku, Makenzijevu, Južni bulevar, Arenu, Merkator, Opštinu Novi Beograd, dve do Zemuna", navodi Vesić i ističe da će te dve linije pokriti 42 kilometra.

Paralelno se radi i na širenju mreže BG voza. "Do kraja godine očekuje se potpisivanje ugovora sa ruskim partnerima, što znači 223 kilometra gradske i prigradske železnice, 76 stanica, 500 polazaka dnevno. To znači povezivanje Mladenovca, Lazarevca, Sopota, Barajeva, Obrenovca i Surčina, gde radimo potpuno novu prugu s gradom", ističe Vesić.

Na prvoj liniji metroa, biće četiri stanice za presedanje na BG voz – Makiš, Sajam, Pančevački most i Karaburma, a na drugoj Makenzijeva (podzemna stanica) i železnička stanica u Zemunu, gde će biti presedanje ka Surčinu i Obrenovcu.

Tako će putnici iz Novog Sada moći vozom da stignu do Aerodroma "Nikola Tesla", istakao je Vesić.

Menjaće se i tramvajske linije

Još nije odlučeno da li će krak metroa povezati Požešku ulicu sa Petlovim brdom, ili tramvaj. Ista dilema je i za Novi Beograd, odnosno Jurija Gagarina i Bežanijsku kosu, ali i povezivanje Bogoslovije s Adom Hujom.

"Kada sve bude gotovo 2030, dominantan će biti šinski sistem, imaćemo svega oko 500 autobusa na ulicama jer za više neće biti potreba", rekao je Vesić i istakao da nijedan prevoz više neće biti na fosilna goriva, već na prirodni gas ili ćemo imati elektroautobuse.

Ističe da će metro pokazati i u kom će se pravcu razvijati Beograd.

"Kada je osamdesetih najavljena prva linija metroa od Ceraka ka Braće Jerković, naselje Cerak nije ni postojalo, ni Petlovo brdo, čitava Čukarička padina, Medaković 2 i 3, oni su izgrađeni posle najave prve linije metroa. Kada se postavi linija, pokazuje se u kome će se pravcu grad širiti", rekao je Vesić.

Prednost šinskog saobraćaja Vesić objašnjava time što se i sada BG vozom do Lazarevca od Vukovog spomenika stiže za 63 minuta, što automobilom nije moguće. Očekuje da će u budućnosti to biti pedesetak minuta.

"Ideja je da se na velikim stanicama naprave veliki parkinzi, da se tu ostave automobili i odatle prelazi na BG voz i metro", naveo je Goran Vesić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар