Gazeta: Samoopredeljenje zahteva sedam od 12 ministarstava za mesto predsednika

Foto: prtscr ytb

Kao odgovor na zahtev za dobijanje mesta predsednika Kosova koji bi pripao Demokratskom savezu Kosova (DSK), Pokret Samoopredeljenje zahteva da dobije sedam ministarstava u novoj vladi Kosova od ukupno 12, javlja portal gazetaexpress.com.

Sa druge strane DSK je odgovorila da bi podela ministarstava trebalo da bude 5 i 5.

Pred početak sastanka lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da će nastaviti razgovore sa Demokratskim savezom Kosova (DSK) o konkretnim kadrovskim rešenjima i da očekuje da bude postignut sporazum.

„Danas ćemo nastaviti razgovore o formiranju vlade u kojoj ću ja biti premijer Kosova i koje će imati 12 ministarstava. Razgovore ću imati sa predsednikom DSK profesorom Isa Mustafom“, rekao je Kurti dok je ulazio na sastanak.

On je rekao da je do sada usaglašeno 100 odsto vladinog programa, što je bio, kako je istakao, najteži deo i dodao da veruje da će se danas dogovoriti i oko podela odgovornosti u izvršnoj vlasti, odnosno 12 ministarstava.

„Razgovori će početi sada i nastaviće se tokom dana i kada budemo imali konkretne rezultate mi ćemo vas informisati“, kazao je Kurti.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike