Garderoba supruge Mila Đukanovića pod lupom Agencije za sprečavanje korupcije

Agencija za sprečavanje korupcije je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo. 

Iz Agencije su, prema pisanju Dana, šturo odgovorili u kojoj je fazi postupak koji je pokrenut u odnosu na predsednika države Mila Đukanovića, a koji se odnosi na njegove satove i da li je ASK kontaktirala s kompanijama koje proizvode satove koji su viđeni na njegovoj ruci kako bi utvrdili njihovu vrednost.

"Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nijesmo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacije. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom", kažu u ASK.

Predsednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu "Ima nas" ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, imala stajling, odnosno prsluk i džemper, koji su koštali navodno 4.300 evra.

ASK smo pitali da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak zbog nepoklapanja životnog stila i prijavljenih prihoda.

"Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, provjeriti vaše navode", uveravaju u ASK.

Prošle godine supruga Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odjeću – odlučila se haljinu brenda "valentino", koja košta 3.500 evra.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke "Emilija Viksted", koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra. Ona se u društvu supruga pojavila na kraljevskoj gala večeri u Madridu koju je organizovao princ Filip Šesti.

Lidija Đukanović je, prema pisanju Dana, poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se tog puta odlučila za marku "dior". Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 evra.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike