Gajić: Beograd na vodi mogao bi da bude uklonjen kao bespravna gradnja

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da bi svi objekti izgrađeni u Beogradu na vodi „mogli da budu uklonjeni kao bespravna gradnja“ ako bi Ustavni sud Srbije proglasio za neustavan Leks specijalis o Beogradu na vodi, saopšteno je iz Narodne stranke.

Gajić je za Newsmax Adria rekao da bi „opozicija trebalo da obeća da će prvo pokrenuti proceduru pred Ustavnim sudom Srbije“.

„Ako bi ta procedura uspela, onda bi pravna posledica bila da leks specijalis (o Beogradu na vodi) postane neustavan i da ugovor Republike Srbije i investitora iz UAE postane ništavan. Ako bi se to dogodilo, onda bi svi izgrađeni objekti postali bespravna granja, a bespravna gradnja više ne može da se legalizuje, ona bi morala da bude uklonjena“, rekao je Gajić.

Gajić je rekao da su u vezi sa Beogradom na vodi sporna tri pravna akta – međudržavni ugovor Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije, leks specijalis (posebni zakon) i ugovor Republike Srbije i arapskog investitora.

„Taj ugovor obezbeđuje svim budućim privatnim investicijama koje dolaze iz Emirata da se na njih neće primenjivati zakoni koji važe u Srbiji“, rekao je Gajić.

(Novi magazin)

Napišite komentar