Florida, dvoje dece naoružani “kalašnjikovim“ pola sata pucali na policajce

Šerif okruga Volusja rekao je da se 12-godišnji dečak i četrnaestogodišnja devojčica suočavaju sa teškim optužbama za pokušaj ubistva policijskih službenika prvog stepena i oružanu provalu.

Zamenici šerifa su naveli da su u blizini ulice Enterprajz Osten tražili devojčicu i dečaka koji imaju dijabetes, nakon što su pobegli iz dečjeg doma "Florida Junajted Metodist".

Šerifi okruga Volusja Majk Čitvud rekao je da su zamenici u oblasti Deltona bili u potrazi za 12-godišnjakom i četrnaestogodišnjom devojčicom, jer je 12-godišnjak zavisan od insulina.

U četrnaestogodišnju devojčicu pucano je i ona je ranjena nakon što je usmerila pušku ka zamenicima šerifa.

"Dvanaestogodišnji dečak, naoružan sa AK-47, odložio je oružje ubrzo nakon toga i nije povređen", navodi se u izjavi šerifa.

Devojčica je operisana i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti. Nijedan šerifov zamenik nije povređen u pucnjavi koja se dogodila u utorak uveče.

Nakon što su pobegli iz doma dečak i devojčica su provalili u jednu od kuća. Prolaznici su prijavili da su čuli lomljavu stakla i alarmirali policiju.

Policajci su opkolili dom. U tom trenutku iz kuće je izbila pucnjava, navodi se u izjavi šerifa. U kući je bio pištolj, puška i AK-47, zajedno sa velikom količinom municije.

Na policiju su pucali oko 35 minuta.

"Zamenici su večeras učinili sve što su mogli da smire situaciju i zamalo su izgubili živote od 12-godišnjaka i četrnaestogodišnje devojčice", rekao je Čitvud.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар