Fabrici s Vučićem: Za Srbiju važna prva polovina godine za postizanje bitnih ciljeva

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je u razgovoru sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem da je za Srbiju prva polovina 2018. godine veoma važna za postizanje bitnih ciljeva, koji će doprineti bržem pristupanju EU.

On je kazao da je Srbija jedna od zemalja regiona koja prednjači u procesu evropskih integracija, preneo je kabinet predsednika Srbije.

„Potrebna nam je snažna Evropa, kao i oni koji mogu da je učine još jačom, a Srbija će svakako biti deo rešenja“, kazao je Fabrici, kojem je Vučić na sastanku ponudio da proba maline i kupine iz ivanjičkog i ariljskog kraja.

Vučić i Fabrici razgovarali su i o predstavljanju nacrta nove strategije koja se odnosi na proces proširenja EU, što predstavlja dobar znak za zemlje Zapadnog Balkana.

Vučić je kazao da Srbija intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende u cilju otvaranja novih poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Fabrici i Vučić saglasili su se da Srbija treba da radi energičnije na pregovaračkim poglavljima 23 i 24, koja tretiraju oblasti pravosuđa i temeljnih prava te pravde, slobode i bezbednosti.

Ističući značaj unutrašnjeg dijaloga o pitanju Kosova i Metohije, Vučić je kazao da je izuzetno važno da se čuje mišljenje svih u cilju otvorene razmene stavova.

Ponovio je da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu politiku kako bi dala značajan doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike