Erdogan: Dali smo audio-snimke Kašogijevog ubistva, svi znaju

"Dali smo snimke. Dali smo ih Saudijskoj Arabiji, Amerikancima, Nemcima, Francuzima i Britancima, svima njima. Oni su preslušali sve razgovore. Znaju", rekao je Redžep Tajip Erdogan.

Pozvao je Rijad da identifikuje ubicu u 15-članum timu koji je stigao u Tursku nekoliko dana pre Kašogijevog ubistva, prenosi Rojters.

"Saudijska vlada može to da otkrije tako što će naterati ovu petnaestoricu da progovore", rekao je on.

Turski list Dejli sabah objavio je da su ubice telo saudijskog novinara Džamala Kašogija rastopile u kiselini, a zatim prosule u kanalizaciju.

Verenica ubijenog novinara Hatidže Čengiz reagovala je pitanjem "jesu li njegove ubice uopšte ljudi".

"Ne mogu da izrazim svoju tugu zbog rastapanja tvog tela, Džamale! Da li su te ubice i svi oni iza njih uopšte ljudska bića", upitala je Hatidže Čengiz na Tviteru.

Na uzorcima uzetim iz kanalizacije konzulata Saudijske Arabije, pronađeni su tragovi kiseline, izvestio je provladin turski list.

Na osnovu toga su, kako je navedeno, istražitelji su zaključili da je Kašogijevo telo rastopljeno, a zatim prosuto niz kanalizaciju.

Kašogi, novinar koji je kritikovao vlasti u Rijadu, ubijen je 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, što je Saudijska Arabija potvrdila nakon dve nedelje negiranja.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike