„Er Srbija“ uvodi direktne letove do Amana, Liona i Sočija

Avio-karte za Aman i Lion su u prodaji od danas. Takođe, u planu je pokretanje redovnih letova do Sočija u Rusiji od 2. juna, navodi se u saopštenju "Er Srbije".

Letovi na relaciji Beograd – Aman obavljaće se četiri puta nedeljno tokom cele godine, osim u zimskom periodu kada će se obavljati tri nedeljna leta.

Uspostavljanjem te rute, "Er Srbija" će, preko Beograda, obezbediti dobre konekcije između Amana i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Berlin, Beč, Cirih, Ljubljana, Milano, Pariz, Prag, Podgorica, Rim, Štutgart, Tivat, Trst, Venecija i Zagreb.

Uvođenje linije za Aman je prvobitno planirano za leto 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odloženo do daljeg.

Direktne letove na ovoj ruti je do 2001. godine obavljao njen prethodnik JAT – Jugoslovenski aerotransport, dodaje se u saopštenju. 

Kao glavni i najveći grad Jordana, Aman je ekonomski, politički i kulturni centar zemlje. Jedan od kontinuirano najduže naseljenih gradova na svetu, Aman se danas nalazi među najposećenijim destinacijama na Bliskom istoku, čiju glavnu atrakciju predstavlja stari deo grada sa uskim ulicama i brojnim bazarima.

"Odluka o uvođenju letova za Aman rezultat je strateškog značaja obnove našeg prisustva u regionu Bliskog istoka, dok je planirano uspostavljanje linije za Soči posledica važnosti ruskog tržišta za "Er Srbiju", kao i činjenice da ovaj turistički centar nema dovoljno međunarodnih letova", izjavio je Boško Rupić, viši menadžer prodaje u Er Srbiji.

Prema njegovim rečima zahvaljujući izuzetno uspešnim linijama za Krasnodar i Rostov na Donu, "Er Srbija" je pozicionirana kao jedna od avio-kompanija sa najvećim tržišnim udelom između Rusije i regiona Balkana.

"Fokusirani smo i na jačanje našeg prisustva u Francuskoj, zbog čega uspostavljamo letove za Lion, tržište sa velikim potencijalom i jedan od najbogatijih regiona u zemlji. Radujemo se širenju naše mreže novim destinacijama i nastavljamo sa ekspanzijom i tokom narednog perioda," dodao je Rupić.

Letovi do Liona tri puta nedeljno 

Letovi do Liona, treće destinacije "Er Srbije" u Francuskoj, posle Pariza i Nice, obavljaće se dva puta nedeljno. Uvođenjem linije za Lion, nacionalna avio-kompanija će, preko Beograda, ponuditi dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.
 
Kao treći najveći grad u Francuskoj, smešten na ušću reka Saone i Rone, Lion odiše bogatom istorijom. Stari deo grada, koji je pod zaštitom Uneska, jedno je od najvećih područja renesansne arhitekture u Evropi. 

Prepoznatljiv po uskim ulicama, kojima su nekad prolazili trgovci svilom, Lion je danas moderan i urban grad, pun tradicionalnih restorana i znamenitosti koje posetioce vraćaju u doba renesanse.

Do Kavkaske rivijere dva puta nedeljnoU planu je da srpski nacionalni avio-prevoznik saobraća dva puta nedeljno između Beograda i Sočija, omogućavajući dobru konekciju sa zapadnom Evropom koja trenutno nije povezana direktnim letovima sa mondenskim letovalištem na crnomorskoj obali.

Uspostavljanjem ove rute, "Er Srbija" će, preko Beograda, pružiti povoljne konekcije između Sočija i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Berlin, Beč, Cirih, Dizeldorf, London, Ljubljana, Milano, Pariz, Prag, Podgorica, Rim, Tivat, Venecija i Zagreb. 

Kao deo Kavkaske rivijere, Soči je jedno od retkih mesta u Rusiji sa suptropskom klimom koju odlikuju duga leta i blage zime.

Grad u kojem su koncentrisani svi klimatski i prirodni potencijali za kompletan odmor i uživanje, jedno je od omiljenih odredišta kako domaćih, tako i stranih turista, koji sa plaža mogu uživati u pogledu na planine prekrivene snegom.

Kada su u pitanju letovi između Beograda i Sočija, "Er Srbija" je u procesu dobijanja neophodnih dozvola od relevantnih vazduhoplovnih vlasti, nakon čega će letovi biti dostupni za prodaju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike