Eksplozija u hemijskom kompleksu u Španiji, četvoro povređeno

U velikoj eksploziji koja se dogodila danas u industrijskoj zoni za hemikalije u severoistočnoj Španiji četiri osobe su zadobile opekotine, a regionalna agencija za vanredne situacije upozorila je stanovnišvo iz okoline da ne izlazi napolje.

U tviter poruci iz agencije za vanredne situacije za oblast Katalonije navodi se da je eksplozija u luci Taragoni „hemijska nesreća“. Agencija je navela da je za sada prijavljeno da je četvoro ljudi povređeno i da su zadobili teže opekotine.

Taragona se nalazi 115 kilometara jugozapadno od Barselone, glavnog grada španske oblasti Katalonije.

Agencija je pozvala stanovnike u delovima grada od 800.000 stanovnika i u okolnim gradovima da iz predostrožnosti zatvore prozore i da ne izlaze napolje.

Eksplozija je izazvala požar, a vatrogasne službe poslale su 10 brigada u tu oblast, saopštila je regionalna služba.

Lokalni stanovnici objavili su video snimke koji pokazuju stanje posle eksplozije, sa vatrom i visokim stubom crnog dima koji izlazi iz oblasti sa velikim industrijskim rezervoarima.

Neki su rekli za lokalni radio da se eksplozija čula na razdaljini od više kilometara.Od 2015. godine u tom gradu se nalazi hemijski kompleks na 1.200 hektara, i najveći je centar te vrste u južnoj Evropi.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike