Dvotočkaši na putevima, kako izbeći nesreće

Sa lepim vremenom i gužve na putevima, a dvotočkaša na svakom koraku.

Vozači automobila tvrde da često zbog brzine u retrovizoru ne vide motociklistu. 

Poslednja teška nesreća u kojoj je poginulo dete, opomena je za sve učesnike u sabraćaju. U šabačkim moto-klubovima kažu da u saradnji sa nadležnima rade na edukaciji pre svih, mladih motorista.

Dragan Antonić, direktor moto-kluba "Čivija" iz Šapca ističe da upozoravaju motoriste da poštuju saobraćajne propise.

Kakva je statistika prekršaja 

Saobraćajna policija u Šapcu od početka godine, sprovela je 24 regionalne akcije kontrole i pet međunarodnih.

Otkrili su i sankcionisali više od 7.000 saobraćajnih prekršaja. U poslednjoj, za samo dva dana kažnjeno je 16 motociklista.

Darko Jurošević, oficir u Odeljenju saobraćajne policije PU Šabac kaže da su u akciji pojačene kontrole sa službenim motociklima, kao i da imaju presretač koji je trenutno na terenu.

"Motociklisti slabije koriste zaštitnu kacigu. Ne poštuju saobraćajne propise, koji se odnose na vožnju pod dejstvom alkohola, vožnja bez vozačke dozvole ili odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila", navodi Jurošević.

Osnovan i Savet 

Da učesnici u saobraćaju budu pažljiviji i sačuvaju živote, u Šapcu je osnovan i Savet za bezbednost saobraćaja u kojem su angažovani i predstavnici moto-klubova u brojim akcijama.

Katarina Tadić iz šabačkog Saveta za bezbednost saobraćaja navodi da je trening za mlade vozače motocikala važan kako bi stekli znanja o bezbednosti saobraćaja.

"Prvo što ćemo održati u narednom periodu, osim naših kampanja koje su planirane programom, je naša tradicionalna akcija na moto-skupu", najavljuje Tadićeva.

U policiji kažu da akcije njihove kontrole remete grupe na društvenim mrežama, ali da je i to opomena na oprez.

Apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da posebnu pažnju obrate na motocikliste.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike