Dvoje uhapšeno zbog utaje poreza, traga se za još četiri osobe

U saradnji sa poreskom policijom uhapšeni su G. L. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja i V. J. (1980) koji se tereti za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Kako je saopštila šabačka policijska uprava, sumnja se da je G. L. 2014. godine osnovao jedno privredno društvo na teritoriji Novog Sada koje se bavilo uvozom polovnih motornih vozila iz inostranstva i prodavao ih fizičkim i pravnim licima, a novac od prodaje nije uplaćivao na račun društva čime je izbegao plaćanje poreza.

Navodi se da se sumnja da je V. J. pomogao u izvršenju krivičnog dela, kao knjigovođa ovog društva.

Policija intenzivno traga za još četiri osobe protiv kojih je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela i krivične prijave, dodaje se u saopštenju.

Sumnja se da su trojica muškaraca, starosti 37, 39 i 40 godina, takođe osnovali društva na teritoriji Novog Sada i Šapca i na isti način oštetili budžet Republike Srbije, dok se tridesettrogodišnja žena sumnjiči za krivično delo poreska utaja u pomaganju.

Oni su, kako se sumnja, na ovaj način oštetili budžet Republike Srbije za ukupno 115.416.270 dinara.

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike