Dveri: Priveden naš odbornik iz Kuršumlije zbog snimanja sednice školskog odbora

Odbornik Dveri iz Kuršumlije Oliver Milosavljević priveden je zbog toga što je, kako je saopšteno, snimao na sednici školskog odbora Osnovne škole „Miloje Zakić“ u tom gradu, saopštio je danas taj pokret.

Dveri su navele da nije jasno zbog čega se to dogodilo, s obzirom da je sednica najavljena kao otvorena i javna i ocenile da nije bilo osnova za njegovo privođenje zbog snimanja.

„S obzirom da je nakon Beograda, Kuršumlija prvo mesto u Srbiji u kome su pokrenuti protesti ‘1 od 5 miliona’ i da je Oliver jedan od pokretača i član Glavnog odbora Dveri, te da je sednica koju je snimao javna, ovo privođenje nije ništa drugo do politički pritisak i pokušaj zastrašivanja“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je dodala da je to još jedan pokazatelj neophodnosti normalizacije prilika u Srbiji i potrebe za pokretanjem dijaloga.

„Ako jedan dan imamo poziv predsednika na fizički obračun sa liderima opozicije, a drugi dan privođenje opozicionog odbornika ne možemo govoriti o normalnoj atmosferi u društvu, već o sve gorim pritiscima i promociji nasilja“, dodaju Dveri.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike