Dveri: Napad na aktivistkinju SNS-a u Lučanima posledica sukoba dve zaraćene struje naprednjaka

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je „sukob dve zaraćene frakcije SNS-a u Dragačevu“ pozadina napada na kandidatkinju Srpske napredne stranke za odbornika u Lučanima.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je „krunski dokaz“ zašto napadač na 64-godišnju Nadu Jovanović do danas nije uhapšen, „jer je deo Srpske napredne stranke“.

„Po informacijama kojima raspolažemo, incident u kojem je povređena Nada Jovanović desio se tako što je izbio sukob dve zaraćene frakcije SNS-a u Dragačevu – struje načelnika Moravičkog okruga Slobodana Jolovića i pukovnika Radoša Milovanovića. To je incident između nje i Jolovićeve struje, to je cela istina“, kazao je lider Dveri.

On je dodao da je sukob između dve frakcije SNS-a predstavljen kao napad Dveri na kandidatkinju za odbornika.

„Koji normalan čovek bi sebi dozvolio da udari damu od 64 godine? Nećemo više dozvoliti tu zloupotrebu žena koje su primorane da lažu šta im se desilo, zloupotrebu medija i lekara“, kazao je Obradović.

Odbor Srpske napredne stranke u Lučanima saopštio je u sredu da je njihov kandidat za odbornika na lokalnim izborima, 64-godišnja Nada Jovanović fizički napadnuta i povređena dok je u ulazu jedne stambene zgrade delila predizborni materijal.

Nada Jovanović koja se pred novinarima pojavila sa zavojem na ruci, rekla je da ju je nepoznati muškarac u ulazu zgrade udario pesnicom u lice nakon čega je pala i povredila lakat.

Ona je pregledena u Domu zdravlja u Lučanima i upućena na dalje preglede u čačansku bolnicu gde je konstatovano da nema preloma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je policijskoj stanici Lučani prijavljen napad na aktivistkinju SNS kao i da je u toku potraga za napadačem.

SNS je za napad optužila opozicioni Savez za Srbiju i pozvala pripadnike MUP-a da što pre otkriju i privedu napadača.

Lokalni izbori u Lučanima zakazani su za 16. decembar.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike