Dveri izlaze na izbore

Na sednici je zaključeno da su istekli svi rokovi za dogovor sa vlastima i da više nema svrhe čekati bilo kakve razgovore, već Dveri treba da krenu u direktnu borbu za podršku i glasove građana, bez obzira na izborne uslove.

"Od novog bojkota, kukanja i povlačenja nema ništa, kao ni od lažnih poziva na ulične proteste, a sigurni smo da će istu odluku uskoro doneti i svi drugi u opoziciji, iako to izbegavaju da kažu ovako otvoreno i pošteno kao mi", navodi se u saopštenju Dveri.

Ukazuje se da je, "posle više od godinu dana zamajavanja od strane opozicije", koja u tom periodu nije imala nijednu zajedničku akciju protiv vlasti, Glavni odbor Dveri odlučio da krene u predizborne pripreme i da samostalno izađe na izbore.

Dodaje se da Dveri ostaju otvorene za saradnju unutar opozicije i da se protive bilo kakvim pokušajima pravljenja monopola u opoziciji, a odluka o samostalnom izlasku na izbore ostaće na snazi ukoliko ne bude dogovora oko zajedničkog izlaska na izbore u jednoj ili više opozicionih kolona.

Na sednici je zaključeno i da Dveri smatraju da je Obradović najbolje rešenje za zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima među aktuelnim liderima opozicije i da jedini može da pobedi Aleksandra Vučića i u direktnom televizijskom duelu i na izborima.

Kao što je Vojislav Koštunica bio prirodan izbor za zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije 2000. godine, tako je to danas Obradović kao istinski patriota koji nije bio na vlasti. Spremni smo da čujemo i druge predloge i da uporedimo političke biografije potencijalnih kandidata, ali više nismo spremni da gubimo vreme u praznim opozicionim pričama, stoji u saopštenju Dveri.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар