Dve tone cigareta među jabukama, uhapšeni Crnogorci u Italiji

Prema pisanju italijanskih medija, cigarete su bile pakovane u kartonske kutije, bile su "skrivene" među gajbama jabuka, koje su prema propratnim papirima za robu vozači prevozili.

 

Naime, na osnovu dojave pripadnici italijanske finansijske policije u opštini Nola, koja se nalazi u blizini Napolija otkrili su dva šlepera sa stranim registarskim tablicama, koji su bili parkirani u blizini magacina namenjenih za skladištenje kvarljivih namirnica, prenosi CDM.

"Vozači su čekali istovar ‘robe’ kada su im službenici policije prišli. Pregledom šlepera ubrzo je otkriveno da se iza dva prva reda gajbi jabuka, koje su očigledno služile kao paravan, krije velika količina paketa u kojim su se nalazile cigarete koje su proizvedene u Crnoj Gori, sa nazivom "Monte".

Tekst na cigaretama bio je na crnogorskom, a i na njima je pisalo da su proizvedene u Crnoj Gori. Ukupno je zaplenjeno dve tone cigareta, a vozači šlepera, crnogorski državljani, su odmah uhapšeni i sprovedeni u istražni zatvor "Pođoreale" u Napoliju", navode italijanski portali.

Zbog sumnje da se radi o organizovam švercu policija je osim cigareta, zaplenila i dva šlepera kao i svu robu koja se nalazila u njima ukupne vrednosti više od milion evra.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike