Dve banje sa najviše noćenja

Sokobanju je prošle godine posetilo više od 100.000 turista, među kojima je bilo i četiri i po puta više stranaca nego ranije. I ne samo da privlače najviše gostiju od svih banja već uspevaju i da ih najduže zadrže – u proseku po pet noći.

"Turisti mogu kvalitetno da provedu godišnji odmor i svoj boravak na destinaciji koristeći pre svega njene prirodne potencijale", ističe direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

Najviše domaćih turista ipak privlači Vrnjačka banja.

"Gost kada dođe u Vrnjačku banju, njemu je ispunjen dan. U blizini Vrnjačke Banje postoje srednjevekovni gradovi i srednjovekovni manastiri i sigurno to doprinosi da veliki broj turista dolazi u naše mesto", navodi Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke banje.

Banja Koviljača, na zapadu Srbije, već 160 godina goste privlači lepotama Drine i planine Gučevo.

"Dosta toga je urađeno i na poboljšanju infrastrukture, putevi ka Tršiću i Gučevu i ono što bi na neki način zaokružilo ponudu, kod nas je izgradnja akva-parka", naglašava Vladimir Vulović iz Turističko-informativnog centra Banja Koviljača.

O popularnosti naših banja u regionu svedoči i podatak da su polovinu aranžmana za doček naredne Nove godine u Prolom banji i Sokobanji, već zakupili – turisti iz Bugarske.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike