DSS: Srbija ćuti na otimanje imovine SPC

DSS navodi da je usvajanje Predloga Zakona o slobodi verioispovesti i pravnom položaju verskih zajednica, kojim "srbomrzačka crnogorska vlast sprema ozakonjenje otimačine najvećeg dela imovine Srpske Pravoslavne Crkve i njenog upisa u imovinu države Crne Gore, da bi bila preneta nekanonskoj, samozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, odgovornoj srpskoj vlasti bi moralo da bude tačka na kojoj je dara prevršila meru".

U saopštenju se navodi da, umesto toga, odsustvom bilo kakve reakcije predsednik Republike i Vlada Srbije daju prećutnu saglasnost eskalaciji nasilja kojim Đukanovićev režim nastavlja da podriva temelje srpskog identiteta u Crnoj Gori i sprovodi asimilaciju Srba.

"Država Srbija ćuti i na prisvajanje crkvenog i kulturnog nasleđa Srba ba prostoru Kosova i Metohije, kao što je slučaj sa pokatoličavanjem Crkve Svetog Nikole u Novom Brdu", kaže se u saopštenju.

DSS poziva srpske vlasti da hitno reaguju i upozore javnost u Srbiji i van nje na "necivilizacijsko i siledžijsko ponašanje vlasti u Podgorici".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike