Državljanin Srbije oslobođen optužbi za terorizam u Crnoj Gori

Prethodno je Specijalno tužilaštvo, nakon skoro tri godine trajanja procesa, u završnoj reči odustalo od krivičnog gonjenja osumnjičenog M. J., jedinog koji je svojevremeno priznao učešće u navodnom pokušaju državnog udara u oktobru 2016. godine.

Uhapšeni M. J. je u septembru 2017. godine, nakon što je u sudnici izneo odbranu, pobegao iz Crne Gore, pa je za njim bila raspisana poternica. Potom je tvrdio da ga je Specijalno tužilaštvo pretnjama nateralo da prizna krivicu.

Portparol Višeg suda Aida Muzurović potvrdila je tu informaciju i pojasnila da je Viši sud doneo ovakvu odluku nakon što je tužilaštvo na glavnom pretresu u završnoj reči odustalo od daljeg krivičnog gonjenja.

Osumnjičeni M. J. je na suđenju ispričao da je u Crnu Goru došao 18. oktobra 2016. godine po dogovoru sa S. S., koji je od njega tražio da u Ulici Vojislava Grujića u Podgorici baci Molotovljev koktel na kuću u kojoj su bile smeštene neke političke stranke, što on nije uradio iz straha da nekoga ne povredi, pa je na tom objektu samo polomio dva stakla.

Nakon što je izneo odbranu pobegao je iz Crne Gore, nakon čega je doneta odluka da mu bude suđeno u zasebnom postupku.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike