Drecun: Znamo naše crvene linije, vidimo žurbu EU

Milovan Drecun je gostujući u Dnevniku RTS-a da je po njemu glavna vest iz Brisela da će se u narednom periodu nastaviti i intenzivirati razgovori o predlogu EU za sporazum o normalizaciji, da će Miroslav Lajčak pokušati da utanači neke odredbe koje su prihvatljive za obe strane i da će se onda održati još jedan sastanak sa Boreljom. 

"Za mene je važna vest da imamo različita tumačenja onoga što se desilo. Predsednik Vučić će večeras saopštiti detalje i to je veoma važno da saslušamo da bismo imali jednu kompletnu sliku o tome šta se dešavalo i u kom će pravcu ići zaštita naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa", kazao je Drecun.

Prema njegovim rečima, Gabrijel Eskobar je najavio da će za nekoliko dana izaći sa pojedinostima.

"A EU je objavila ono što nam je manje više bilo poznato, to je predlog koji je procureo u javnost", navepo je Drecuhn.

Navodi da ga iz tog predloga nije ništa iznenadilo, sem "te 11 tačke koja govori o mapi puta koja bi trebalo da dogovori način kako da se implementira eventualno postignuti dogovor".

"Nije nikakvo iznenađenje. Aljbin Kurti je govorio da je bio spreman da nešto potpiše. Predsednik Vučić je rekao da je on doneo nešto što je hteo da potpiše, zatim Borelj govori o tome da su se sagovornici složili da se ne raspravlja više o odredbama samog sporazuma, već da se krene u implementaciju. Predsednik Vučić je na to jasno rekao – da implementirati, ali šta. Mi tražimo ZSO, ali Kurti to odbija, troši najviše vremena na sastanku da obrazloži zašto ne može da prihvati ZSO", kaže Drecun.

Drecun napominje da mi znamo koje su naše crvene linije i da se vidi žurba EU.

Uskoro opširnije… 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike