Dragan Marković Palma poslao posthumno pismo Milanu Bandiću

Palma je istakao da se u Zagrebu sreo sa Bandićem i da je to bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da se ide napred, sarađuje, poveća ekonomska saradnja, u cilju poboljšanja života građana Hrvatske i Srbije.

Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod sa drugim narodima, nanose štetu građanima, naveo je Palma u pismu.

Građani hoće da vide dela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge, istakao je on i dodao da svako misli da je on najveća žrtva, te da istorija treba da oceni ko je najveća žrtva.

Palma je naveo da je njegov susret sa Bandićem protekao kao da su se poznavali 30 godina i naglasio da je šteta što nije mogao da dočeka da realizuje sve ono što mu je tada govorio, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske.

O tvojoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države, naveo je u posthumnom pismu gradonačelniku Zagreba, Dragan Marković Palma, koji je na poziv Bandića, boravio u Zagrebu 2. novembra 2018.

Marković je uputio saučešće porodici Milana Bandića i građanima Zagreba i Hrvatske.

Radojičić uputio telegram saučešća

Povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je telegram saučešća Upravi Grada Zagreba.

Izražava najdublje saučešće najpre porodici, ali i svim građanima Zagreba kao i celoj Upravi Grada, povodom iznenadne smrti mog dragog kolege, gradonačelnika Milana Bandića.

"Imao sam to zadovoljstvo i čast da sa gradonačelnikom Bandićem sarađujem i razmenjujem pozitivna iskustva koja su za dobrobit građana oba grada. Maratonac, štaviše ultramaratonac kako u politici tako i omiljenoj sportskoj disciplini, razmišljao je i delao na duge staze. Imao je vizije koje je uspešno ostvarivao, pre svega misleći na one koji su mu toliko puta poverili da brine o Zagrebu. Zagreb je tokom njegovog mandata prolazio kroz brojne izazove, a on je uvek bio tu, i borio se za dobrobit svih građana. Ipak, u najtežoj, ličnoj bitki sa bolešću nažalost nije uspeo da pobedi", napisao je između ostalog Radojičić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар