DPS, SDP, LP, SD i DUA predali inicijativu o izglasavanju nepoverenja crnogorskoj Vladi

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju klubova poslanika, razloga za podnošenje predloga je izostali rezultati Vlade na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, "a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje", prenose podgoričke Vijesti.

"Dalje, ignorantskim postupanjem predsjednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet".

Dodaje se da je na kraju obrazloženja predloga zaključeno da je, "zbog svega navedenog, a u namjeri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da naša zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno".

Za izglasavanje nepoverenja Vladi u Skupštini Crne Gore potrebna je većina ukupnog broja poslanika – 41 glas. To znači da će potpisnici Inicijative morati da traže podršku još najmanje pet poslanika.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike