Domaći nišani za srpskog vojnika budućnosti

Moderna vojska mora da bude u stanju da izvrši zadatak i po danu i po noći, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vuin, koji je zajedno sa načelnikom Generalštaba Milanom Mijsilovićem prisustvovao ispitivanju. Zato Vojska Srbije radi na modernizaciji i usvaja nove tehnologije.

"Mogli smo da vidimo da vojnik koji je opremljen termovizijom, vojnik koji je opremljen pojačivačem slike, da borbeno vozilo pešadije koje je opremljeno termovizijskim kamerama i novim topovima, jeste borbeno vozilo budućnosti i oprema koju će nositi vojnik budućnosti", rekao je Vulin.

Starešine su zadovoljne ispitivanjima.

"Nišanska sprava ima termovizijsku kameru koja nam omogućava da u noćnim uslovima uspešno izvedemo gađanja", kaže Davor Janjetović, komandir Specijalne opitne posade.

"Učestvovali smo i sa našim termalnim nišanima ‘Eagle 60’ i ‘Eagle 70’, a gađanja su uspešno izvedena. Nadamo se da je ovo veliki doprinos za našu Vojsku i veliki podsticaj ‘Teleoptiku-Žiroskopi’ što smo imali mogućnost da učestvujemo u opremanju naše vojske", kaže direktor "Teleoptik-Žiroskopi" Milan Nastić.

Sa novim optičkim nišanima vojska je gađala i iz automatske puške.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike