Događaji iz lova pretočeni u knjigu

Posle 21 godinu 88 lovačkih priča pretočeno je u drugu knjigu autora Radomira Vitanovića, novinara i lovca. Knjiga sadrži 120 originalnih fotografija sakupljanih tokom pola veka bavljenja lovom a nosi naziv "Iz lovačke beležnice".

"Ova druga lovačka beležnica je obuhvatila pola veka mog lova, to je više od 50 godine, to je vreme koje ne može da seopiše koliko je bilo lepo to vreme provedeno u prirodi provedeno sa prijateljima u nekoj kafanici ili kod nekog druga u dvorištu ili kad smo gledali pse kako trče kako traže divljač u polju. Inače samo da vama kažem da od početka lova, kad sam počeo da lovim do dana današnjeg lovim sa lovačkim psima, nisam navikao da lovim fazana bez psa", kaže Radomir Vitanović, autor knjige "Iz lovačke beležnice".

Deo svoje kolekcije ulovljenih životinja autor je donirao Prehrambeno-šumarskoj i hemijskoj školi u Sremskoj Mitrovici, a po rečima recezenta knjige razvoj jednog lovca primećen je kroz priče.

"Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio da budem recenzent priče iz kojih se jasno vidijedan razvoj samog lovca, koji je bio pasionirani lovac i postao zaljzbljenik u prirodu i vidi se njegov odnos prema prirodi, prema divljači", kaže Aleksandar Ćeranić, recezent.

Knjiga se može nabaviti na promocijama dok je prva naredna planirana u Somboru.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike