Dodik o Srebrenici: Ne može se favorizovati jedna istina

Govoreći o nameri da se nametne zakon koji bi branio negiranje navodnog genocida u Srebrenici, Milorad Dodik je rekao da to pokazuje da je u pitanju "sumnjiva istina", a istina mora da bude egzaktna i prihvaćena od svih.

"Mi govorimo i jeste tačno da je u Srebrenici počinjen ozbiljan zločin i da su ozbiljno stradali Bošnjaci, ali nije ono što oni pričaju", rekao je Dodik novinarima u Tesliću i dodao da su tamo stradali i Srbi, ali i pripadnici drugih naroda.

Dodik je ukazao da poštuju bol majki Srebrenice i u belim i u crnim maramama, te da se o tom mestu moraju "reći neke stvari", što može da učini samo jaka politička partija kakva je SNSD.

"Čuo sam u posljednje vrijeme stalni zahtjev da se zabrani nešto i da se negira. Ne može se na tome graditi istina. Je li se nešto desilo ili nije. Ako je nešto sumnjivo, kao što je ta njihova priča, kojom hoće da kažu da se desio genocid, onda se to ne može natjerati zakonom. To je samo priča o novom verbalnom deliktu ili nešto slično", pojasnio je Dodik.

On je istakao da su Srbi narod koji je preživio genocid u dva rata, a sada doživljava da potomak onih koji su činili zločine – Austrougara, sada u liku visokog predstavnika Valentina Incka, Srbima drži predavanje o tome.  

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike