Dodik o ostavci Haradinaja: Nova farsa međunarodne zajednice

Milorad Dodik je istakao da je danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o ostavci kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

"Rekao sam da mi to liči na sve one dosadašnje farse koje su najčešče pravila međunarodna zajednica i pojedini u BiH iz muslimanskog i hrvatskog naroda i da ovo najviše ide ka tome da se Haradinaju još jednom opere biografija kako bi on kao nesumnjivi politički faktor mogao ponovo da se vrati u politički život Kosova", rekao je Dodik u izjavi za RTS.

Istakao je da je ne smemo biti naivni oko toga. "Ja sam potpuno uveren da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora ili nekoga ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja", dodao je Dodik.

"Ovo izgleda veoma farsično kada kaže da on ide tamo kao ime, a ne ide kao država. Čitava ta priča oko vlasti u Prištini nesumnjivo ima teroristički predznak", rekao je Dodik.

"I činjenica da Hradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu, a da se sada zove na nešto slično što bi trebalo da bude već presuđeno u Haškom tribunalu mene navodi da je to priča o farsi koja bi samo trebala da bude osnova za dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Vučića", naglasio je Dodik.

Ukazao je da je rekao predsedniku Vučiću da je neophpodno da zajedno posvete više pažnje, kao i da to čitav narod očekuje pogotovu u Republici Srpskoj.

"Čitavo ovo rešenje postavlja se kao svesrpsko pitanje i u tom pogledu ne može da bude rešenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda kakav je u Republici Srpskoj mora da ćuti i da trpi torturu međunarodnog faktora koji je namenio ulogu života u državi u kojoj ne kože da funkcioniše", naveo je Dodik.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike