Dodik: Ne biraju sredstva da zaštite zločin nad Srbima

Dodik je rekao da je hapšenje Vranja samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima.

"Bošnjaci u BiH su opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima vide kao udar na BiH i progon njenih državljana", rekao je Dodik u izjavi za Srnu, upitan da komentariše zajedničko saopštenje Komšića i Džaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

Naglasio je da je Srbija suverena država sa nezavisnim pravosuđem, a da reakcije poput ovih Komšićevih i Džaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmehu u regionu i otkrivaju suštinu "pravde" o kojoj govore dva, kako je rekao, "bošnjačka člana Predsedništva".

"Njihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru. Kada jednom napuste politiku žrtve i shvate da je tzv. Armija BiH počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, možda još bude neko ko će biti spreman na dijalog sa Bošnjacima ", rekao je Dodik.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhapšen je juče na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар