Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

Dodik je rekao da se vazdušnim operacijama na Republiku Srpsku NATO otvoreno svrstao na jednu stranu u građanskom ratu u BiH i uticao na konačan ishod rata.

"Osiromašeni uranijum, koji je u tim operacijama bačen na teritoriju i Srpske i Srbije, i danas ubija našu djecu, pa se može reći da NATO operacije i 24 godine poslije imaju pogubne efekte po Republiku Srpsku i njen narod", rekao je Dodik povodom 9. septembra – Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, prenosi RTRS. 

U danu kada se sećamo svojih postradalih, ranjenih i bolesnih, Dodik je izrazio saučešće porodicama stradalih i solidarnost sa svima koji se i danas bore sa najtežim bolestima, kao posledicom operacije NATO saveza.

"Vazdušni udari NATO-a devedesetih godina prošlog vijeka na Republiku Srpsku ostavili su trajan i neizbrisiv pečat u kolektivnoj svijesti našeg naroda", istakao je srpski član Predsedništva BiH.

U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas se obeleđava Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike