Dodik i Erdogan u martu potpisuju sporazum koji podrazumeva izgradnju auto-puta između Sarajeva i Beograda

O nastavku i ubrzavanju realizacije projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd razgovarali su u Sarajevu ministar komunikacija i transporta Vojin Mitrović i ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koč.

Koč je istakao da Turska i dalje u potpunosti stoji iza obećanja da će podržati projekat izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice koja će povezivati glavne gradove BiH i Srbije, što dokazuje i najavljeno potpisivanje sporazuma Dodika i Erdogana.

Mitrović je još jednom zahvalio turskom ambasadoru na podršci za ovaj projekat, ističući da je izgradnja auto-puta veoma značajna kako za odnose BiH, Srbije i Turske tako i za bolju povezanost i privredni razvoj celog regiona.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da se ubrzano radi na izgradnji deonice auto-puta od Kuzmina do Bijeljine, Mitrović je naglasio da će Ministarstvo komunikacija i transporta nastojati da ukloni sve administrativne prepreke kako bi otpočela i gradnja auto-puta od Bijeljine do Sarajeva, kao i brze saobraćajnice od Sarajeva do Višegrada i graničnog prelaza sa Srbijom.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар