Dobra saradnja zaposlenih recept za uspeh trsteničke firme

Iskustvo u preciznoj mehanici koje je Milorad Jovanović, kao inženjer mašinstva stekao u Namenskoj proizvodnji, pomoglo mu je da pre četvrt veka sa kolegom započne servisiranje, a potom i proizvodnju stomatoloških instrumenata. Na razvoju proizvoda visoke tehnološke preciznosti sa njima radi i dvoje mladih inženjera.

"Još od srednje škole sam počela da dolazim ovde na praksu.Tada sam i zavolela ovaj posao, zavolela sam proizvodnju i sve to što ona nosi. Onda sam odlučila to i da studiram i posle toga sam se vratila ovde da radim i zadovoljna sam svojim poslom i onim što mi firma pruža", navodi inženjer mašinstva Jelena Strugarević.

Savremeni tehnološki proces, omogućio je primenu standarda 13485 i CE znak, kao garanciju kvaliteta proizvoda bez koga na tržištu nema opstanka.

"Ovde sam zadnje tri godine i iskustvo je ogromno posebno rad na ovim savremenim mašinama koje su najveća tehnologija koja postoji kod nas", navodi programer Goran Milićević.

U kolektivu sa 42, pretežno visokostručna proizvodna radnika, uvek ima mesta za mlade. Od ove godine, u okviru dualnog obrazovanja, obuku na savremenim mašinama sa iskusnim majstorima proći će četvoro učenika trsteničke Tehničke škole.

"Sav svoj trud i rad ću da prenesem na ove mlade koji dolaze sa dualnog obrazovanja", kaže metalostrugar Marko Racić.

"Najponosniji sam na kadrove koje imamo u firmi, na međusobni njihov odnos, na dobru saradnju sa tim ljudima, na razumevanju, na kvalitetu koji postižu i rokovima koje uspevamo da održimo da bi zadovoljili ino partnere", ističe Milorad Jovanović, suvlasnik i direktor firme "Mikro Lajn" iz Trstenika.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike