Dobar početak godine bar turistički – 100.000 stranaca u Beogradu potrošilo oko sto miliona evra

Dok su neki strani gosti danas otišli iz grada, ima i onih koji su odlučili da produže boravak u našoj prestonici.

"Postali smo značajna evropska turistička destinacija kada govorimo o kratkim gradskim odmorima, o boravku od tri, četiri dana i ne čudi što za novogodišnje i božićne praznike bude veliki broj ljudi u našem gradu, mnogo veći nego u nekim drugim gradovima, jer generalno to je naš turistički proizvod. Bilo je zaista dobro, negde su naše procene između 85 i 90 odsto su bili popunjeni hoteli", kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ove godine Beograd je imao adut više kada je proslava Nove godine u pitanju. Spektakularnim vatrometom uz laserski šou u "Beogradu na vodi", naš grad je u novogodišnjoj noći ličio na svetsku metropolu.

Na Zlatiboru boravi 45.000 turista, na Kopaoniku 23.000, u Vrnjačkoj banji 20.000.

"Kada su planinski centri i banje u pitanju, popunjenost je bila i preko 90 odsto što je zaista i više od očekivanog. Ono što je jako dobro je što nam se strani turisti vraćaju, što ih je bilo zaista u većem broju, tako da mislimo da će ova godina biti mnogo bolja i kada je dolazak inostranih gostiju u pitanju", navodi Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Ako pandemija počne da jenjava, a tome se čitav svet nada, ove bi godine srpski turizam mogao da se približi rezultatima iz rekordne 2019. godine.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике