Đurić: Tači zvecka oružjem, branićemo Srbe na KiM

Marko Đurić navodi da u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe.

"Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem, jer naša država će se na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti", navodi Đurić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić navodi da Hašim Tači glumi da želi da dođe do nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima", navodi direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da su prištinske pretnje – pravo lice njihove politike.

"Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika – politika prošlosti", ističe Đurić.

Dodaje da će, nasuprot tome, Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

"Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima", poručio je direktor Kancelarije za KiM.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike