Đurić o Obradovićevom pismu Putinu

Marko Đurić ukazuje da Boško Obradović u pismi Vladimiru Putinu to čini u potkazivačkom tonu, upravo onako kako je njegov politički idol Ljotić svoje sunarodnike rodoljube i antifašiste denuncirao nacistima.

"Obraćanje ljotićevca Boška Obradovića predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu je, osim toga, neukusno i zbog toga što se velikim svetskim državnicima ne obraća otvorenim pismima i pamfletima, čime je Obradović još jednom dokazao da svaki predsednik mesne zajednice ima više političkog takta od njega", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, Obradović u svom "neprimerenom i iznad svega lažovskom obraćanju", implicira da je predsednik Putin neobavešten o političkim prilikama u Srbiji i da je svom kolegi Aleksandru Vučiću dodelio prestižno rusko odlikovanje greškom, i da je ono možda trebalo da bude dodeljeno NATO promoterima poput Obradovića, Jeremića ili Đilasa.

"Obradović u svom detinjem poimanju politike misli da, kada citira Džordža Vašingtona ili piše Vladimiru Putinu i sam pomalo postaje veći i važniji, ali zapravo samo pokazuje koliko je mali i beznačajan", naveo je Đurić.

Dodaje da lider Dveri može "slobodno nastavi da glumi političkog lidera, ali da to radi sam za sebe pred ogledalom, umesto što vređa inteligenciju građana i ruži sliku o Srbiji".

"Na kraju, velika je sramota što neko ko se izdaje za srpskog političara čini sve da iz puke zlobe i štetočinskih pobuda pokvari utisak o veličanstvenom dočeku koji će građani Srbije prirediti za predsednika prijateljskog i bratskog ruskog naroda", istakao je Đurić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike