Đurić i Bocan-Harčenko: Ponašanje Prištine izuskuje oštru i odlučnu reakciju međunarodne zajednice

Sagovornici su razmotrili situaciju nakon uvođenja blokade Prištine na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije, saglasivši se da ponašanje vlade privremenih institucija u Prištini izuskuje oštru i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Informišući sagovornika o problemima i položaju Srba na Kosovu i Metohiji, Đurić je ambasadoru Bocan-Harčenku još jednom zahvalio na bratskoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u nastojanjima da se u međunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese i zaštitu svog naroda u južnoj pokrajini.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je, prema Đurićevim rečima, trajno i nesalomivo, i u narednom periodu će, uveren je, biti dodatno učvršćeno saradnjom naših dveju država i prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Đurić je tom prilikom i lično čestitao ambasadoru Bocan-Harčenku 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija pozvana da na najvišem nivou bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike