Đukanoviću dato pozitivno mišljenje za člana nadzornog odbora

Pozitivno mišljenje dobila je i sudija Prekršajnog suda u Negotinu Dragana Lekić Jović, dok se Odbor oglasio nenadležnim u slučaju Snežane Bađić Stamenov, sudije Osnovnog suda u Negotinu, jer ju je za sudiju izabrao Visoki savet sudstva, a ne Narodna skupština.

Predstavnici opozicije su kritikovali odluke o davanju pozitivnog mišljenja, jer se time, kako su istakli, gomilaju funkcije.

Aleksandra Jerkov iz DS kaže da davanje pozitivnog mišljenja Đukanoviću podseća na situaciju "kada smo predsednicu Maju Gojković poslali da brani Srbiju od nuklearnih katastrofa", aludirajući na ranije pozitivno mišljenje odbora da predsednici Maji Gojković omogući da obavlja funkciju predsednice Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonuzujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost.

"Ne znam kakve veze kolega Đukanović ima sa Telekomom Srbija i sa Junet-om. Izvesno vreme smo u začaranom krugu. Ne znam da li je prošla jedna sednica, a da nismo nekom dali pozitovno mišljenje za drugu funkciju", rekla je Jerkov.

Aleksandar Marković iz SNS složio se sa Jerkov da je odbor u "začaranom krugu", ali u smislu, kako je objasnio, da "slušamo istu priču", iako su svi članovi odbora svesni da je reč o tehničkoj saglasnosti, te da odluku o drugoj funkciji donosi Agencija za borbu protiv korupcije.

"Tendenciozno se salje poruka u javnost o gomilanju funkcija. Jedini problem u vezi sa Đukanovićem je što je član SNS", rekao je Marković i podsetio da je upravo taj poslanik prvi poslušao raniji apel Aleksandra Vučića i podneo ostavku na drugu funkciju koju je tada obavljao.

Na sednici Administrativnog odbora razmatran je i predlog Zaštitnika građana za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih u stručnoj službi.

Predloženo je da broj zaposlenih u 2018. godini bude 106, što je maksimalan broj koji je predviđen sistematizacijom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike