Đorđević: Tendenciozne laži HRW o epidemiološkoj situaciji u socijalnim ustanovama

Foto: Beta/ Ministarstvo za rad

Ministar Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević odbacio je danas kao „tendenciozni niz laži“ navode organizacije Hjuman Rajts Voč (Human Rights Watch) o epidemiološkoj situaciji u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

Otvoreno pismo te organizacije o navodno lošoj epidemiološkoj situaciji u ustanovama u kojima borave deca i odrasle osobe sa invaliditetom, ministar je ocenio kao pokušaj „da se naruši ugled Srbije i u negativnom kontekstu predstavi sistem socijalne zaštite“.

„Na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svakodnevno se objavljuju ažurirani podaci o broju zaraženih i izlečenih korisnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih lica, kao i sve mere koje ministarstvo i Vlada Srbije preduzimaju u cilju zaštite korisnika“, rekao je Đorđević, prenelo je njegovo ministarstvo.

Dodao je da je Hjuman Rajts Voč dobio od ministarstva odgovore na postavljena pitanja, o čemu, kako je naveo, postoje dokazi koji će biti objavljeni na sajtu tog resora.

„Ništa se ne skriva, naprotiv, sve je transparentno sa ciljem da se javnost pravovremeno informiše i na taj način ukaže koliko je važna odgovornost svakog pojedinca kako bi se sprečilo širenje virusa COVID-19, ali i kako bi građani znali šta radimo po tom pitanju“, naveo je Đorđević. 

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike