Đorđević obećao pomoć paraplegičarima u Opovu

Predsednik Udruženja Savo Lazin informisao je ministara o uslovima u kojima borave članovi i zahvalio se na pomoći koju Ministarstvo pruža.

"Ministarstvo je spremno da pomogne, a jedan od načina je i finansiranje preko projekata. Očekujemo da će Udruženje i iduće godine aplicirati na konkursu kako bismo sledećom realizacijom projekata još više olakšali život njegovim članovima", rekao je Đorđević, saopštilo je ministarstvo. 

Ministar je istakao da je poseta Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara i Centru za socijalni rad Opovo još jedna od aktivnosti ministarstva, tokom koje će sa svojim timom obilaziti ustanove socijalne zaštite, na nivou opština u Srbiji, kako bi se što bolje upoznali sa uslovima rada i potrebama korisnika.

"Ministarstvo će pomoći Centru za socijalni rad Opovo pri licenciranju usluga geronto-domaćica i usluga koje Centar pruža u oblasti brige o deci. Takođe ćemo obezbediti i njihovo finansiranje, čime ćemo omogućiti lokalnoj samoupravi da taj novac koji opština inače odvaja u tu svrhu, opredeli za neke druge stvari", rekao je Đorđević.

Predsednik opštine Opovo Zoran Tasić zahvalio je ministru Đorđeviću na poseti i svim sugestijama i dodao da će uz pomoć Ministarstva opština Opovo nastaviti da vodi aktivnu socijalnu politiku koja je u interesu svih sugrađana.

Sa Đorđevićem su u Opovu bili i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike