Đorđević o analizi pravilnika za pružanje usluga socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Vesna Petrović razgovarali su danas o izmenama Pravilnika o bližim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite.

Kako je saopštilo ministarstvo, dogovoreno je da se uradi analiza finansijskih efekata eventualnih izmena pavilnika o pružanju socijalne zaštite.

Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom dostaviće u narednom periodu i predlog za „Predah“ smeštaj po uzoru na neke zemlje u okruženju kao primer dobre prakse koje bi Srbija mogla da iskoristi, navodi se u saopštenju ministarstva.

Predsednica Saveza Vesna Petrović zahvalila je na nesebičnoj pomoći koju resorno ministarstvo pruža u vidu podrške osobama sa autizmom i njihovoj integraciji u društvo.

Sagovornici su dogovorili i posetu Stacionaru za autizam na Bežanijskoj kosi kako bi Đorđević stekao neposredni uvid u potrebe korisnika te ustanove i upoznao se sa načinom rada zaposlenih.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike