Đokić: Na Univerzitetu u Beogradu za brucoše tri puta više programa nego fakulteta

Nastava je, na svim fakultetima neposredna. A brucoše očekuju i novi programi.

"Na pojedinim fakultetima postoje novi studijski programi, neki su ponovo akreditovani, neki su reakreditovani, neki su stari, tako da postoji veliki broj različitih studijskih programa. Otprilike na 31 fakultetu, koliko ima Beogradski univerzitet, za početne studijske programe, odnosno za osnovne studije i akademske i integrisane studije, znači za one koji kreću od prve školske godine ima negde otprilike tri puta više studijskih programa nego što je fakulteta, preko 100 studijskih programa i mislim da tu postoji jedna velika lepeza svega što jedan univerzitet nekako može da ponudi", napominje prof. Vladan Đokić, rektor Univerziteta u Beogradu.

Tu su fakulteti tehničko-tehnološke, medicinske, društveno-humanističke i prirodno-matematičke grupacije.

"Mislim da je naš univerzitet kao lider u regionu pravo mesto za uspostavljanje raznih disciplina, raznih zanimanja i da će naravno, kada završe fakultet da doprinesu našem društvu onako kao treba da doprinesu akademski gradjani. Svima Vam želim uspešan start nove školske godine i nadam se da će sad u ovim novim uslovima posle korone krenuti normalno i da će se normalno odvijati tokom čitave školske godine i da će rezultati biti onakvi kakve očekujemo", dodaje Đokić.

Na našem najstarijem i najvećem univerzitetu, Univerzitetu u Beogradu, školuje se 96.000 , dok u Srbiji indeks ima 230.000 mladih.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike