Đilas saslušan, Vesić nije došao na suđenje

Goran Vesić se na suđenju nije pojavio jer je, kako je obrazložio njegov advokat Sonja Savin, službeno otputovala u Brisel, tako da je samo saslušan Dragan Đilas.

On je Vesića tužio zbog povrede časti i ugleda, odnosno klevete kada je, kako je danas naveo Đilas, Vesić u TV emisiji izneo niz neistina o tome da su njegovi saradnici tukli ljude, da je nelegalno pribavio materijalnu korist od projekta rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

"Vesić je naveo da smo ja i moji saradnici tim poslom nelegalno pribavili materijalnu korist tvrdeći da smo izabrali ponudu koja je skuplja milijardu dinara što je u to vreme bilo oko desetak miliona evra", rekao je Đilas i naglasio da to nije istina i da je izabrana najjeftinija ponuda, te da je sve rađeno pod kontrolom Evropske investicione banke koja je finansirala taj projekat.

Đilas je naveo da ga tekstovi u kojima ga nazivaju pljačkašem i lopovom vređaju i utiču na mišljenje velikog broja građana o njemu i dodao da su ga građani i na ulici vređali, te da je među njima sigurno bilo onih koji su to radili zbog tih tekstova.

Sledeće suđenje je zakazano za 6. novembar.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike