Đilas: Protesti nestranački, partiju osnivam u februaru

Jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je da protest koji će sutra biti organizovan u Beogradu neće predstavljati politički, već miran, građanski protest protiv nasilja.

On je u intervjuu za list Blic naveo da će to biti protest protiv „svega lošeg u društvu“ i da na njemu neće biti političkih govornika, kao i da se neki članovi SzS ne slažu sa govornicima koji su najavljeni – glumcima Mirjanom Karanović i Branislavom Trifunovićem.

Đilas je najavio da će u decembru organizovati inicijativni odbor za osnivanje stranke, nakon čega će početi s prikupljanjem potpisa, a da će ona biti formirana najverovatnije u februaru.

„Ona će postati osnivač SzS, biće stranka koja će se zalagati za svih 30 tačaka predstavljenih u programu SzS. To će biti levičarska stranka. Neće biti moguće da onaj ko je aktivan član neke od stranaka iz Saveza pređe u nju, da one ne bi bile oštećene na taj način“, rekao je Đilas.

On je ocenio i da će sledeće godine biti održani izbori, iako nije izborna godina i da u SzS planiraju da za njih do tada „sazna više od 20 odsto građana“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike