Đilas podneo krivičnu prijavu zbog pretnji smrću na Fejsbuku

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas podneo je krivičnu prijavu protiv osobe koja je preko Fejsbuka pretila smrću njemu, njegovoj porodici i saradnicima.

Đilas je ocenio da su direktni inspiratori ovakvih pretnji predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i „njegov režim koji svojom stalnom agresijom i lažima sprovode linč, kako lično tako i preko svojih tabloida“.

„Koga ti deliš na krezubu i elitnu… hoćeš da te nahranim metalnim kuglicama“, „5. oktobar se nikada neće reprizirati, ali će zato biti repriziran 12. mart 2003“, „sve ću vas poklati… i sve po kući u ženskoj obući od kolevke i kreveca pa do ispod zemlje“, neke su od poruka koje je Đilasu uputio izvesni Nenad Paunović na Fejsbuku.

„Uz brutalne pretnje, Paunović je priložio i fotografije sebe naoružanog vatrenim oružjem, očigledno da bi naglasio svoju spremost da ispisane pretnje i realizuje“, navodi se u saopštenju SSP.

Đilas je ocenio da dobijene pretnje jesu izazvane nedavnom tvrdnjom Aleksandra Vučića da opozicija političke protivnike tretira kao „krezube“, jer potpisnik pretnji citira upravo te rečenice iz teksta predsednika Srpske napredne stranke.

„Te stalne podele koje nameće Aleksandar Vučić, praćene agresijom i huškanjem ljudi jedne na druge, uvode nas na opasan teren, jer pojedinci onda pomisle da imaju svako pravo da se naoružaju i fizički obračunaju sa bilo kojim neistomišljenikom i da time čine dobru stvar. Ulazimo u opasna vremena, režim gubi podršku i među građanima u Srbiji i u međunarodnoj zajednici i očigledno je da su spremni na sve da bi sačuvali vlast. Ako se bilo kome od nas bilo šta desi, odgovornost će biti na Aleksandru Vučiću i svima koji po njegovom nalogu sprovode linč političkih protivnika“, upozorio je Đilas, navodi SSP.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike