DJB: Podaci o investitorima tajna

DJB je od Agencije tražio podatke iz baze investitora koju vodi RAS i koji se odnose na strane investitore: naziv kompanije, zemlja porekla investitora, vrednost investicije, broj zaposlenih, visina subvencija i državnih podsticaja po novozaposlenom, kao i podatke o drugim podsticajima i olakšicama.

Agencija je odbila da dostavi podatke navodeći da bi njihovo objavljivanje bitno umanjilo sposobnost države da upravlja ekonomskim procesima u zemlji, odnosno otežalo ostvarenje opravdanih ekonomskih interesa, naveo je DJB u saopštenju.

Kako se dodaje, Agencija je ocenila i da podaci koji se odnose na planirane projekte investitora predstavljaju osetljive podatke koje javnost nema opravdani interes da zna.

U odgovoru DJB, Agencija je navela i da planirani projekti predstavljaju projekte za koje postoji mogućnost, ali ne i izvesnost da će biti realizovani, kao i da bi iznošenje traženih podataka moglo da dovede do odustajanja nvestitora i ugrožavanja ekonomskih interesa Srbije, piše u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike