Direktor klinike smenjen zbog zamene beba u Podgorici

"Povodom do sada nezabeleženog incidenta u Odeljenu za terminsku novorođenčad, razrešen je sa dužnosti direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo", navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva zdravlja, prenosi portal RTCG.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zatražio je hitnu smenu direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislava Miketića, zbog slučaja zamene beba prilikom otpusta iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Navodi se da je nedopustivo da se u 21. veku dešavaju takvi propusti, i da za to teret odgovornosti moraju poneti svi koji učestvuju u organizaciji rada i nadzoru nad sprovođenjem važećih protokola.

Ranije danas Klinički centar Crne Gore pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre u slučaju zamene bebe, jer u toj zdravstvenoj ustanovi osnovano sumnjaju da je reč o sabotaži.

Zbog propusta je, kako je saopšteno, dužnosti razrešena načelnica i glavna sestra odeljenja, a protiv njih su, kao i protiv dežurnog lekara-neonatologa spornog dana, pokrenuti disciplinksi postupci.

RTCG podseća da ovakav incident do sada nije zabeležen u KCCG.

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore juče je sa majkom iz porodilišta otpuštena tuđa beba.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike