Dijana Hrkalović saslušana u Tužilaštvu u okviru proširene istrage

Dijana Hrkalović je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga je vraćena u Okrtužni zatvor.

Pored Hrkalovićeve, u Tužilaštvu je ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, potvrdili su Tanjugu u tužilaštvu.

Pisanje medija o njihovim vezama sa Darkom Elezom, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela, u Tužilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave.

Hrkalovićeva i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgocina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina.

Dijana Hrkalović je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje Tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u Tužilaštvu. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Dijana Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар