DF najavljuje proteste do oslobađanja Medojevića i Kneževića

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović izjavio je da njihova borba prevazilazi politiku ljudi koji su uhapšeni na "pravdi boga", prenosi RTCG.

"Ako izgubimo slobodu i demokratiju, sutra ćemo izgubiti sve. Medojević i Knežević nisu odbili da svedoče, oni su saopštili ono što znaju i da ih 100 puta pozovu da svedoče oni će isto ponoviti, pa čemu onda tiranija", upitao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, Medojević je uhapšen nezakonito, jer mu prethodno nije skinut imunitet.

"Mi ćemo ovde ostati i biti uporni sve dok Medojević i Knežević ne budu slobodni građani. Mi smo spremni za borbu koja će dugo trajati, ali imaćemo još akcija od žutih prsluka do obilaska kuća pojedinih funkcionera, ministara i sudija", rekao je Đukanović.

Predstavnica majki sa troje i više dece Željka Savković pozvala je majke da se pridruže protestima DF, kao i opoziciju da se sa liderima pridruži u odbrani Medojevića, prenosi portal Vijesti.

"Ovo je momenat kada žute prsluke treba da obuku oni koji se ne boje", poručila je Savkovićeva.

Predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da je počinjena nepravda i da se na nju mora odgovoriti.

"Navikli su nas da je naš zadatak da se međusobno gonimo, a nije. Naš je zadatak da se razumemo", rekao je Danilović i dodao da je zadatak poslanika da brane dostojanstvo parlamenta i da treba da se pojave na protestima.

Protesti su najavljeni i za četvrtak uveče.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike