Devojčicu udarila struja kada se popela na vagon u Rumi, u teškom stanju prevezena u bolnicu

Do nesreće je došlo na sedmom koloseku stanice u Rumi, kada se devojčica popela na vagon.

Dve devojčice starosti oko 13 godina, prema do sada prikuljenim informacijama, prelazile su prugu na nedozvoljenom mestu, preko koloseka na stanici Ruma.

Jedna od njih je krenula da se penje na vagon.

Devojčica koja se popela na vagon zadobila je teške telesne povrede. U teškom stanju prevezena je u bolnicu u Sremsku Mitrovicu.

Osim hitne pomoći i policije, na lice mesta odmah je izašla i železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

"Infrastruktura železnice Srbije" apeluje, moli i upozorava da se niko ne penje na železničke vagone, jer na taj način ugrožava svoj život, kao i da se ne kreće po pruzi, ističe se u saopštenju.

Neophodno je da se u potpunosti poštuju upozorenja na opasnost od visokog napona, koja su jasno istaknuta u svim železničkim stanicama, ističe "Infrastruktura železnice Srbije".

Kroz kablove kontaktne mreže iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti. Penjanjem na železničke vagone ulazi se u strujno kolo, koje može biti udaljeno i do nekoliko metara od kontaktne mreže.

To dovodi do strujnog udara, koji se gotovo po pravilu završava tragično ili sa izuzetno teškim povredama i velikom opekotinama, upozorava se u saopštenju.

Od posledica strujnog udara nakon penjanja na vagone, prosečno godišnje strada pet do šest mladih osoba.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike