Demokratska unija Roma (DUR) započela prikupljanje potpisa za izbore

Demokratska unija Roma (DUR) započela je prikupljanje potpisa za predstojeće parlamentarne izbore, a kako je saopšteno, cilj im je da izađu samostalno i da osvoje mandat u republičkoj skupštini odakle bi pokretali inicijative za bržu socijalnu inkluziju Roma u svim segmentima javnog, društvenog i političkog života u Srbiji.

„Poznato je da Romi od 2012. godine nemaju svog predstavnika u Skupštini Srbije i da zbog toga nemamo političku podršku u procesu integracije Roma. Takođe je poznato da se mnoge političke partije sete Roma samo za vreme izbora i tada se vrše brojne manipulacije za koje smo delimično i sami odgovorni“, navedeno je u saopštenju DUR.

Unija je saopštila da će se zalagati da svaki redovan učenik romske nacionalnosti srednje škole i fakulteta ima stipendiju i smeštaj u domu bez obzira na prosek ocena, za uvođenje stalno zaposlenog koordinatora za romska pitanja u svakoj lokalnoj samoupravi u kojoj živi više od 1.000 Roma, da se u sedam resornih ministartava i u 30 Centara za socijalni rad zaposle mladi, školovani Romi.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike