Demanti povodom vesti o padu sportskog aviona u Hrvatskoj

Internet portal RTS-a izvinjava se kompaniji "Aeroist Jurop" zbog objavljivanja netačne informacije. Tekst demantija objavljujemo u celosti:

"Poštovani,

U Vašem izdanju od 14.06.2019. godine, u članku sa naslovom ‘Sportski avion srušio se kod Hvara’ objavili ste neistinitu, neproverenu i netačnu informaciju o padu aviona u blizini Hvara, navodeći da se radi o tipu aviona ‘sila-450’ koji proizvodi ‘Aero East Europe’ d. o. o. iz Srbije.

Iz drugih medija se saznalo da se radi o ultra lakom avionu tipa ‘del-40’ drugog proizvođača, nemačke registracije, koji se kretao od Dubrovnika ka Lošinju.

Tom informacijom ste našoj kompaniji naneli veliku materijalnu i moralnu štetu.

Kompanija ‘Aero East Europe’ d. o. o, osnovana u Kraljevu 2006. godine, a od 2017. godine sa sedištem u Jagodini, do sada je prodala i izvezla preko 200 aviona na tržište Srbije, Evrope, kao i Libije i Turske, a od nedavno izvozimo i na američko tržište.

Naši avioni tipa ‘sila-450C’, ‘sila-600’ i ‘sila-750’ se najviše koriste u školama za pilote u edukativne svrhe, sportsko i privatno letenje, u poljoprivredne svrhe, za protivpožarno izviđanje, nadgledanje granica, medicinski transport i aero-foto snimanje."

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike